Scheidingsmediation

Scheiden doe je niet alleen

“Als je gaat scheiden, staat je wereld  op zijn kop” Er komt heel veel op je af. In deze moeilijke en emotionele periode moeten er belangrijke beslissingen genomen worden. Daar kun je best wat hulp bij gebruiken.

Als scheidingsadviseur richt ik mij op scheidingen waarbij één van de of beide partijen ondernemer zijn. (ZZP’er of MKB) Door mijn achtergrond en jarenlange ervaring als financieel adviseur en boekhouder kan ik snel duidelijkheid creëren in de financiën en de daarbij behorende mogelijkheden van de ondernemer.

Ik zal jullie scheidingsproces begeleiden. Mijn rol is neutraal en onpartijdig. In jullie proces zullen we aandacht schenken aan de financiële, juridische en emotionele aspecten van de scheiding.

Jullie gaan rechtstreeks met elkaar in gesprek. Als mediator zal ik de (deels) ontbrekende communicatie in jullie relatie ombuigen tot een opbouwende samenwerking.

Als er kinderen zijn, zullen hun belangen een belangrijke rol in het proces spelen.

De rol als partners willen jullie beëindigen, maar de rol als ouders zal blijven in de toekomst. Overleg als ouders is dus heel belangrijk.

We zullen in de mediationgesprekken werken aan de mogelijkheid tot communicatie onderling als ouders.

De opvoedtaken, zorgverdeling en de kosten van de kinderen zullen uitgebreid besproken worden tijden het proces. Het uitgangspunt van de afspraken zal altijd het belang van de kinderen zijn.

Al jullie afspraken worden vastgelegd in een ouderschapsplan. Omdat jullie samen als ouders de afspraken hebben gemaakt tijdens de gesprekken, zal de uitvoering van het ouderschapsplan een grote kans van slagen hebben. Hierdoor wordt de kans op conflicten in de toekomst een stuk kleiner.

 

“Met elkaar uit elkaar”

Wil je meer informatie?

Wil je een afspraak maken?

Je vind ons op:

  • Hoorn 24, 6713 KR Ede
  • Telefoon: 06-24104744

Privacybeleid